Valt er wat van 2018 te leren in 2019?

01

Dit jaar besloot ik het eens anders te doen en met RO-iT meer naar buiten te treden. Het idee was om mijn persoonlijke kennis met je te delen rondom documentopmaak, documentcreatie en documentstructuur. Daarnaast leek het mij zinvol om eens de dagelijkse dingen te benoemen waarmee kantoormedewerkers geconfronteerd worden in het digitale werken. Wat valt er te leren?

Laat ik allereerst beginnen met mijn wensen uit te spreken voor 2019. Natuurlijk wens ik iedereen een gezond en succesvol 2019 toe. Ik hoop vooral ook dat digitaal werken in 2019 voor iedereen comfortabeler, plezieriger en eenvoudiger wordt. Want als we daar met z’n allen in slagen, blijft er tijd over die we aan elkaar kunnen besteden. Best een mooie kerstgedachte die wat mij betreft langer dan de kerstperiode mag duren.

Wat er te leren valt van 2018

Interessant om eens terug te kijken naar de verschillende blogs van RO-iT. Welke onderwerpen spraken het meeste aan? Op een gedeelde nummer één staan de blogs “EHDO, Eerste Hulp bij Document Opmaak” en “Document dramatiek of niet?”. Meer dan 21% van de ontvangers opende deze e-mail. Ik vermoed dat het herkenbare onderwerpen zijn en denk dat er nog steeds dagelijks veel kostbare tijd verloren gaat aan documentopmaak. Mogelijk omdat de juiste middelen ontbreken of omdat er onvoldoende kennis is om productiever en efficiënter te werken.

Een kleine 20% opende ook de e-mail met de toepasselijke titel “De vergeten investering van e-mail” In deze blog benadrukte ik dat er wel aandacht gegeven wordt aan het juist instellen van de e-mailhandtekening, maar niet of nauwelijks aan de inhoud. Sinds e-mail er is, denken we dat iedereen professioneel kan communiceren, maar dat valt nog niet mee. Wil je overigens echt tijd overhouden in 2019, lees dan ook nog even deze zes praktische tips rondom e-mail.

Graag tot ziens in 2019

Met veel plezier help ik je ook in 2019 met het professionaliseren van al jouw documenten. Ik denk graag met je mee, of het nu brieven, offertes, juridische documenten, contracten of bijvoorbeeld evaluatierapporten zijn. Het gaat erom dat je al je documenten snel kunt produceren, met de juiste informatie en in de huisstijl van het bedrijf. Op dat gebied valt er nog veel te leren, heb ik geleerd in 2018 …

Fijne feestdagen! Ria Oskam, telefoonnummer: 033 – 461 21 11 of e-mail naar info@ro-it.nl.

Wilt u ideeën en/of wensen bespreken?

Bel mij terug